Avelstankar

 

Fandangos föder upp sunda och arbetande hundar för aktivt arbete inom bruks grenarna, såsom spår och sök.

Fandangos alla valpar röntgas, mentalbeskrivs och bruksutbildas.

Avelskrav: Mentalbeskrivna / mentaltestade, funktioner som lämpar sig för bruksarbete, höfter och armbågar utan anmärkning (komna ur kullar som helst har 80% friska leder av 100% röntgade). I övrigt inte vara behäftade med allvarliga fel. Tar aktiva beslut att inte para vidare med linjer som visar sig ha allvarliga fel.

Aveln bedrivs hemma i liten skala med max en kull per år. Aveln byggs upp av de olika tiklinjer som finns i uppfödningen.

Tanken är att ha en liten uppfödning med mycket höga krav på hälsa och arbetsbarhet. Avelsplaneringen och dess uppbyggnad inför framtiden består av en ambition att ha minst två olika tiklinjer att kunna jobba med.

Vem finns bakom?

Anna Carin af Klinteberg—innehavare av Fandangos bruksuppfödning av rottweiler.

Anna Carin är 44 år och är veterinär till yrket. Hon blev delägare i Fandangos tillsammans med sin faster Gunvor af Klinteberg-Järverud 1993. Sedan 2008 då Gunvor gick bort är Anna Carin ensam innehavare av uppfödningen.

Anna Carin har för tillfället själv Korad Fandangos Ditte och Fandangos Asta. Ditte är en pensionerad tik på dryga 12 år medan Asta är en unghund på 2 år.

 

Håkan Svensson—sambo till Anna Carin och allt i allo i uppfödningen.

Håkan är 41 år och jobbar med logistik. Kom in i Fandangos gemenskap 1994 och har efter hand kommit att ta aktiv del i uppfödningen.

Håkan har för tillfället Fandangos Åtti som är 6 år.

 

Hedvig 13 år och Fredrik 9 år—barn i familjen och licensierade valpklappare.

SUNDA OCH ARBETANDE HUNDAR

FANDANGOS ROTTWEILER